Hoppa över till innehåll
Digital teknik i skolan är en Kurs

Digital teknik i skolan

Startade Nov 13, 2017

Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

Kursdatum:

Öppna

Period:

Kontinuerlig

Tidsåtgång:

3 timmar / vecka

Kunskapskrav:

Inga

Undervisning:

Egen inläsning

Kursbevis:

Digitalt märke, Diplom

Kursinformation

Our course help in-service teachers from Sweden and Norway to integrate new media and technologies into today’s K-12 learning environments. Digital teknik i skolan är en öppen fortutbildning som hjälper lärare att kunna använda och förstå digitala verktyg och medier. Vi utgår från klassrumsförsök i den praktiska verksamheten och utvecklar digital kompetens genom att utbyta erfarenheter och ta del av inspirationsmaterial kring hur digitala verktyg stödjer lärande. Många skolor har redan börjat sin digitala resa, men känner att det är svår att komma igång. Det kan även handla om att kollegialt hitta arbetssätt för att vidareutveckla er digitala didaktik.

Förväntade studieresultat

  • Kunna använda och förstå digitala verktyg och medier i din roll som lärare.
  • Få ökad kunskap kring hur digitala verktyg stödjer lärande.
  • Utveckla kunskap kring hur undervisningen kan utformas med digital teknik.
  • Kollegialt arbeta med att hitta arbetssätt för att vidareutveckla er digitala didaktik.

Målgrupp: Kursen riktar sig till verksamma lärare inom skolan i Sverige och Norge, som vill utvecka sin digitala kompetens.


Kursen erbjuds av Digital teknik i skolan och HP Skola.

Kursledning

Jonas Bäckelin

Jonas Bäckelin

Skolinspiratör

Jag är gymnasielärare inom naturvetenskapliga ämnen med uppdrag som skolinspiratör inom digital teknik i skolan. Min målsättning är för närvarande att utnyttja möjligheterna med digitala verktyg och utveckla kompetens hos verksamma lärare utifrån min erfarenhet som både Google for Education Certified Trainer och Microsoft Innovative Educator Trainer. Driver även lärarinitiativet Elevexempel.se och är administratör för EdCamp Sverige.