Terug naar de inhoud
Basiscursus informatievaardigheden is een Cursus

Basiscursus informatievaardigheden

Eigen tempo

Inschrijven

Volledige cursusomschrijving

Datum cursus:

Open

Duur:

Voortdurend

Inzet:

2 uur

Voorwaarden:

Geen

Cursus type:

Eigen tempo

Diploma:

Badge

Beschrijving

Deze cursus leert je de basis voor het voeren van een wetenschappelijk bronnenonderzoek.

Doestellingen

Door het volgen van deze cursus leg je de basis voor het het voeren van een degelijk wetenschappelijk bronnenonderzoek. In vier modules wordt elke stap in het proces overzichtelijk beschreven: van het uitwerken van je onderwerp tot het schrijven van een paper of proefschrift. In een bijkomen module wordt meer uitleg gegeven over plagiaat.


Doelpubliek: Studenten, nieuwe onderzoekers.


Deze cursus wordt aangeboden door de Vrije Universiteit Brussel.

Cursus instructeurs

Steven Laporte

Steven Laporte

Hoofdinstructeur

Steven Laporte is informatiespecialist en doctoraal onderzoeker in de wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel. Lees verder.

Beroepshalve legt hij de focus op de disseminatie van wetenschappelijke informatievaardigheden bij studenten en onderzoekers. Zijn onderzoek betreft de veranderende rol van academische bibliotheken in de informatiesamenleving. Hij is ook co-auteur van een boek over basisvaardigheden voor studenten in het hoger onderwijs.

Lieselot Verryckt

Lieselot Verryckt

Hoofdinstructeur

Lieselot Verryckt is Informatiespecialist voor exacte wetenschappen en ingenieurswetenschappen in de universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit Brussel. Lees verder.

Haar professionele interesse gaat uit naar het gebruik van nieuwe technologie in academische bibliotheken, toegepast op informatievaardigheden.