Terug naar de inhoud
Basics of ICT & Technology is een Cursus

Basics of ICT & Technology

Beƫindigd Okt 1, %J

Sorry! De inschrijfperiode is momenteel gesloten. Probeer het gauw nogmaals.

Volledige cursusomschrijving

Datum cursus:

12 mrt - 1 oct 2018

Duur:

voortdurende

Inzet:

2 uur/week

Voorwaarden:

geen

Cursus type:

Eigen tempo

Diploma:

Badge

Beschrijving

Deze cursus introduceert je in het domein van ICT & Technology en laat je je eerste stappen maken voor het bouwen van een embedded applicatie gebaseerd op het Arduino platform. Daarnaast introduceert het je in het didactische klimaat van een technische hogeschool (zoals Fontys Hogeschool ICT), waar vaardigheden rondom praktijkonderzoek essentieel zijn. Een real life casus wordt gebruikt als challenge: we bouwen een interactieve installatie voor het popfestival Paaspop.

Doestellingen

  • Maak kennis met het domein ICT & Technology (embedded software development).
  • Maak kennis met het arduino platform, de Tinkercad simulator en leer een simpel elektronisch circuit met sensoren en actuatoren en een simpel embedded porgramma te bouwen.

Doelpubliek: Studenten in 4 en 5 havo, 4,5 en 6 VWO en het MBO die overwegen een technische opleiding in het HBO te gaan volgen.


Deze cursus wordt aangeboden door de Stichting Fontys Hogescholen.

Cursus instructeurs

Lennart de Graaf

Lennart de Graaf

Lead Instructor

Lennart is docent aan de Fontys hogeschool ICT en verzorgt met name Technology gerelateerd onderwijs. Lees verder.

Hij is daarnaast ook lid van het didactisch innovatieteam dat zorgt voor onderwijsverniewingen. Naast techisch expert is Lennart tevens een facilitator voor innovatieve veranderprocessen binnen organisaties.

Joeri van Belle

Joeri van Belle

Instructor

Joeri is docent aan de Fontys hogeschool ICT en is een echte expert op het vlak van Technology gerelateerde software development. Lees verder.

Hij heeft een zeer brede kennis van software engineering met focus op specifieke embedded problematieken zoals beperkte resources en real time issues.